Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Goede doelen boeket overzicht 2023

Bij Topbloemen.nl helpen we mensen iedere dag met het vinden van een prachtig boeket om hun persoonlijke boodschap over te brengen. Toch willen we ons als organisatie ook inzetten voor mensen en/of dieren die meer nodig hebben dan een prachtig boeket om een groter doel te bereiken. Door middel van het goede doelen boeket steunen we iedere maand een ander CBF erkend goed doel met een gelddonatie. Zo kunnen we zoveel mogelijk goede doelen helpen met hun missie om deze wereld een stukje beter te maken.

December 2023 - Kinderhulp

Elk kind verdient een jeugd zonder zorgen. Gelijk te zijn, aan vriendjes of vriendinnetjes. Ook een fiets, eens nieuwe kleren. Eindelijk een dagje uit, een nieuw dekbed of tóch een cadeautje van de Sint. Kinderhulp is er voor alle kinderen en jongeren in Nederland tussen de 0 en 21 jaar die in armoede opgroeien. We helpen ze, onvoorwaardelijk. Zodat ook zij erbij horen en gelijke kansen krijgen voor de toekomst. Net als ieder ander kind.

€ 7.835

November 2023 - Alzheimer Nederland

Alzheimer Nederland zet zich in voor één van de grootste uitdagingen van deze tijd: dementie. 1 op de 5 mensen krijgt dementie. Dus iedereen krijgt er vroeg of laat mee te maken. Samen met duizenden vrijwilligers, mensen met dementie, mantelzorgers, onderzoekers, donateurs en collectanten, werkt Alzheimer Nederland aan een toekomst zonder dementie en aan een betere kwaliteit van leven voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

€ 6.630

Oktober 2023 - CP Nederland

CP is een houding- en bewegingsstoornis die veroorzaakt wordt door beschadiging van de hersenen. Die beschadiging ontstaat tijdens de zwangerschap, tijdens de geboorte door bijvoorbeeld zuurstofgebrek, of door een trauma in het eerste levensjaar. CP Nederland gelooft in de mogelijkheden van iedereen met CP en wil hen ondersteunen en stimuleren om alles uit het leven te halen; dat mensen met CP zo volwaardig mogelijk kunnen meedraaien in de samenleving.

€ 8.410

 

September 2023 - Jeugdeducatiefonds

Het JEF vindt dat ieder kind in Nederland zich maximaal moet kunnen ontwikkelen. Via de basisschool ondersteunt het JEF kinderen uit gezinnen met een lage sociaaleconomische status om zo hun toekomstkansen te vergroten. Dat is hard nodig, want geen kind mag de dupe zijn van armoede.

€ 4.035

Augustus 2023 - Cliniclowns

CliniClowns zijn er voor iedereen die bang, onzeker, eenzaam of verdrietig is en de kracht van een lach hard nodig heeft. Een zorgeloos moment met CliniClowns maakt dat zieke kinderen even vergeten dat ze ziek zijn en mensen met dementie of een beperking zich gezien en begrepen voelen. Dat maakt écht een wereld van verschil; het haalt de positieve kracht in henzelf naar boven. En dat heeft een blijvend effect.

€ 4.860

 

Juli 2023 - Stichting Dream4Kids

Dream4Kids organiseert samen met vrijwilligers unieke Droomdagen voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar met een trauma. Deze kinderen verliezen vaak het vertrouwen in zichzelf en de wereld om hen heen. Tijdens een Droomdag komen de mooiste dromen van kinderen met een trauma uit.

€ 4.955

 

Juni 2023 - Stichting Living Memories

Je wordt geleefd, als je een ernstig ziek kind hebt. Het vastleggen van de gewone momenten schiet er soms bij in. Wanneer je kind er niet meer is, blijken juist die momenten waardevol. Daarom maakt Stichting Memories kosteloos video's van juist die momenten. Want herinneringen maken, doe je nu.

€ 16.525

 

Mei 2023 - SOS Kinderdorpen

SOS Kinderdorpen gelooft in de kracht van familie. Toch groeit maar liefst 1 op de 10 kinderen op zonder ouderlijke zorg of loopt het risico deze te verliezen. Voor deze kinderen is SOS Kinderdorpen er. Dit goede doel ondersteunt kinderen in hun eigen familie of nemen ze op in een SOS familie, zodat ze verzekerd zijn van aandacht, voeding, scholing en liefde.

€ 5.575

 

April 2023 - Stichting ALS

Stichting ALS Nederland financiert wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak en behandeling van ALS en de aanverwante ziekten PSMA en PLS. Dit is hard nodig want er is dringend een oplossing nodig voor ALS. Na de eerste symptomen leven patiënten met ALS gemiddeld nog drie tot vijf jaar.

€ 3.505

Maart 2023 - Free-A-Girl

Free A Girl streeft naar een wereld zonder seksuele exploitatie van kinderen. Door slachtoffers directe hulp te bieden en straffeloosheid aan te pakken. Dit is hard nodig want wereldwijd zitten er twee miljoen kinderen, met name meisjes, vast in een situatie van seksuele uitbuiting.

€ 3.630

 

Februari 2023 - Artsen zonder Grenzen

Artsen zonder Grenzen zorgt ervoor dat mensen kunnen rekenen op medische zorg waar dit het hardst nodig is. Wereldwijd, dag en nacht, komen hun teams in actie om te helpen in schrijnende situaties zoals bijvoorbeeld bij vrouwen die moeten bevallen in oorlogsgebied of dodelijke ziektes die zich razendsnel verspreiden.

€ 5.915

Januari 2023 - Stichting Make-A-Wish

Stichting Make-A-Wish laat wensen in vervulling gaan voor kinderen met een levensbedreigende ziekte. Een speciale wensdag maakt kinderen sterker en geeft ze vertrouwen en kracht voor de toekomst.

€ 4.985

Wist je dat wij in 2022 ook iedere maand een CBF erkend goed doel blij gemaakt hebben met een donatie? Klik hieronder voor verdere informatie. 

Goede doelen boeket overzicht 2022

Hoe werkt het?

Iedere maand wordt één boeket uit ons assortiment gewijd aan een specifiek doel. Het idee: klanten doneren bij aankoop van dit boeket € 2,50 aan het doel – dit bedrag is opgenomen in de prijs van het boeket - en Topbloemen.nl verdubbelt deze donatie. Per verkocht boeket gaat er dus € 5,- naar het doel van de maand.

Ben je zelf een CBF erkend goed doel en wil je ook eens het goede doelen boeket van de maand zijn? Ga naar https://topbloemen.nl/pitchformulier-goede-doel en vul het pitchformulier in.