Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Duurzaamheid Topbloemen.nl

Elke dag een stukje groener

Al jaren zetten wij ons samen met onze partners, bloemisten en kwekers in om de bloemen en geschenken die jij via Topbloemen.nl geeft duurzamer te maken. Zo zijn er steeds meer bloemisten die werken volgens de groene principes van Green Florist en zijn al onze premium A bloemisten per 1 januari 2024 Green Florist gecertificeerd. Een andere belangrijke stap die we zetten, is dat we steeds meer de directe samenwerking met onze kwekers opzoeken. Zo weten wij de exacte herkomst van steeds meer bloemen en hoe duurzaam onze kwekers zijn. Door rechtstreeks met kwekers te werken, maken we de keten niet alleen inzichtelijker, ook scheelt het veel logistieke omwegen. Minder kilometers, dus minder vervuiling. Daarnaast verduurzamen we onze materialen, bijvoorbeeld door volledig recyclebare verpakkingen te ontwikkelen. Onze waterdichte kartonnen tassen met papieren koortjes kunnen tegenwoordig dus gewoon bij het oud papier en de zakjes van ons snijbloemenvoedsel kunnen in de compostbak.

Ben je benieuwd hoe onze bloemisten en kwekers zich inzetten voor een duurzame toekomst of welke duurzame producten je bij ons kunt bestellen, lees dan verder.

Onze bloemisten

Onze bloemisten zijn het visitekaartje van ons bedrijf en wij zijn dan ook ontzettend trots op hoe zij zich iedere dag inzetten om de mooiste boeketten samen te stellen. En dat doen ze ook nog eens op een manier die positief bijdraagt aan duurzaamheid. Zo zijn de meesten ‘Green Florist’ gecertificeerd. Dit keurmerk laat zien dat de bloemist op duurzame wijze haar of zijn bedrijf runt en vertelt waar en hoe de bloemen geteeld zijn. Wil je hier meer over weten, bekijk dan de website van Green Florist.

Green florist

Ook werken wij zo veel mogelijk samen met regionale bloemisten. Dit zijn zelfstandige ondernemers die met passie jouw Topbloemen.nl boeket samenstellen en bezorgen. Ben je benieuwd naar de gezichten achter onze boeketten? Lees dan het interview met Freek. 

Interview met bloemist Freek

Onze kwekers

Waar zouden we zijn zonder onze kwekers? Stuk voor stuk zijn het harde werkers met een grote passie voor hun bedrijf. En slim zijn ze, dat ook. Al noemen ze zichzelf ‘gewoon boeren wijs’. Zo maken ze gretig gebruik van innovaties waarmee ze op steeds duurzamere wijze sterkere bloemen kweken. Zeg je robotisering, automatisering, data-analyse en procesoptimalisatie, dan zeg je onze bloemenkwekers. Leuke mensen! Echt. We stellen ze graag aan je voor! Lees hier het interview met onze kweker LG Flowers.

Interview met kweker LG Flowers

Onze producten

We vinden het heel fijn dat steeds meer mensen kiezen voor duurzame producten. Zowel om te ontwikkelen als om af te nemen. Op deze manier maken we met elkaar de wereld een beetje beter.

Elk jaar hebben we van 1 april t/m 31 augustus een serie boeketten met het kenmerk ‘100% NL’. Dit boeket draagt het concept ‘van Nederlandse bodem’. Dat betekent dat de bloemen in dit boeket in Nederland zijn gekweekt. Zo dragen we bij aan een lagere CO2 uitstoot.**Onder voorbehoud van beschikbaarheid en voorraad bij de regionale bloemist

Daarnaast hebben we onze waterdichte kartonnen tassen volledig recyclebaar gemaakt en verduurzamen we stap voor stap ons assortiment. Ben je benieuwd naar onze duurzamere producten? Bekijk snel ons duurzamer assortiment als je benieuwd bent. Mis je wat? We staan altijd open voor suggesties om ons assortiment aan te passen. Je kunt ons bereiken via de klantenservice pagina.

Duurzamer assortiment

 

Wist je trouwens dat je met jouw keuze voor een boeket ook een goed doel kunt steunen? In het goede doelen boeket overzicht 2023 vind je alle informatie over hoe wij goede doelen steunen.

Goede doelen boeket overzicht 2023

 

Bezorgen en verpakken

Iedere dag werken wij aan een duurzamere bedrijfsvoering. Ook als het gaat om onze verpakkingen en transport. Zo hebben wij als doel gesteld dat in 2025 minimaal 50% van al ons wegvervoer elektrisch is. En met dagelijks meer dan honderd busjes op de weg, maakt dat een groot verschil.

Tot slot streven wij ernaar om in 2024 al onze bijproducten te hebben vervangen door een duurzamer alternatief. Boeket bijstekers, chocolade, plantenpotten, knuffelberen… Ons Category Management is er druk mee bezig.

Heb je ideeën over duurzamere alternatieven? Laat het ons weten. Hier vind je onze contactgegevens.