Onze andere merken

Zakelijk | Inloggen

Rouwbloemen

Een rouwboeket bestellen

Wil je een rouwstuk of rouwboeket bestellen voor een begrafenis? Dan ben je bij Topbloemen.nl op de juiste plaats. In onze webshop vind je een uitgebreid aanbod aan rouwbloemen in verschillende stijlen en kleuren. Hierdoor stel je altijd een rouwstuk naar wens samen om jouw dierbare een laatste dienst te bewijzen. Door onze jarenlange ervaring met het leveren van rouwboeketten, rouwstukken en grafstukken kunnen we voor elke begrafenis of crematie de juiste rouwbloemen verzorgen als aankleding van de kist, de kerk en de gedenkplaats. Topbloemen.nl is de uitvaartbloemist in Nederland met een gegarandeerde tijdige levering en een goede kwaliteit rouwbloemen van de plaatselijke bloemist.

Tips bij het bestellen van een rouwboeket

In enkele eenvoudige stappen kun je rouwbloemen bij ons bestellen. Denk hierbij goed na over waar en wanneer je de rouwbloemen wilt laten bezorgen en welke tekst je wil plaatsen op het rouwlint of de kaart. We geven je graag enkele tips over het bestellen van een rouwboeket. Lees verder en ontdek:

  • Welke soorten rouwbloemen zijn er
  • Waar je het rouwstuk het best laat bezorgen
  • Wanneer je de rouwbloemen laat bezorgen
  • Wat een gepaste tekst is voor op het lint of de kaart

Welke soorten rouwbloemen zijn er?

Rouwbloemen komen in vele soorten en maten. Eigenlijk is er een grof onderscheid te maken tussen twee soorten:

Een rouwboeket is een boeket met bloemen, zoals je die ook kent van een gewoon boeket. Uiteraard zijn deze qua bloemen en kleur zo geselecteerd, dat ze geschikt zijn als rouwboeket.

Een rouwstuk zijn bloemen gestoken in oase. Bij een rouwstuk bestaan veel verschillende soorten:

Uiteraard kan je volledig naar eigen wens hiervan afwijken.

Waar laat je een grafstuk voor de begrafenis bezorgen?

Het is gebruikelijk dat je het grafstuk laat bezorgen op het adres waar de overledene ligt opgebaard. Dit kan een huisadres zijn, een uitvaartcentrum of crematorium. De uitvaartverzorger zorgt ervoor dat het bloemstuk mee gaat naar de plechtigheden, zoals de condoleance en de begrafenis.

Wanneer laat je de rouwbloemen bezorgen?

Tijdens het bestellen van het grafstuk kies je zelf een bezorgdatum, maar wij vragen ook om informatie over de datum en het tijdstip van de uitvaart (indien bekend). Dit doen we om een compleet beeld te krijgen. De watervoorraad in het steekschuim bij rouwboeketten is namelijk beperkt. Daarom adviseren wij om de bloemen pas te laten leveren maximaal enkele dagen voor de plechtigheid. Op deze manier ben je er zeker van dat het grafstuk bij de plechtigheid nog mooi is.

Welke tekst plaats je op het rouwlint of de kaart?

Bij het bestellen van een rouwboeket, richt je de tekst aan de overledene. Je kunt denken aan een persoonlijke tekst of meer standaardteksten als ‘Een Laatste Groet’ of ‘Rust Zacht’. Vergeet ook niet de afzender te vermelden. Tijdens het bestellen van het rouwboeket kun je kiezen voor een rouwlint (2 stroken) of een kaart.

Welke rouwboeket kun je het beste bestellen?

Veel mensen vinden het kiezen van het juiste rouwstuk voor een begrafenis nog het moeilijkste. Op deze pagina vind je verschillende rouwboeketten die je kunt kopen in verschillende groottes en kleuren. Bekijk ons assortiment goed en ga na welke je het meest bij de overledene vindt passen. Het maken van een verkeerde keuze is hierbij niet mogelijk. Volg jouw gevoel en koop de rouwbloemen waar jij je het prettigst bij voelt.

Extra urgentie en zorg

Rouwbestellingen worden bij Topbloemen.nl met extra zorg en urgentie in behandeling genomen, ook in het weekend. Heb je vragen? Neem dan gerust contact op met onze klantenservice via: 088 110 8000.