Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Green Florist duurzame bloemen

Duurzamere bloemen en boeketten bestellen

“Elke dag een stukje groener” is de visie van Green florist.

Het keurmerk dat vertelt waar en hoe uw bloemen geteeld zijn

Het Green florist keurmerk staat voor twee verschillende manieren van verduurzaming in de bloemenbranche. Green florist product geeft een garantie dat de bloemen in de boeketten voor tenminste 80% uit duurzaam geteelde bloemen bestaat. Daarnaast staat binnen Green florist shop een duurzame bedrijfsvoering van lokale zelfstandige bloemisten centraal. Beiden worden door Topbloemen en haar lokale bloemisten toegepast. Op dit moment is 85% van de aangesloten bloemisten die voor Topbloemen leveren Green florist gecertificeerd. Eind 2023 moet dit 100% zijn waarbij nieuwe bloemisten 6 maanden te tijd krijgen om te certificeren.

Het aantoonbaar maken van duurzamere bloemen 

Het aantoonbaar maken van de duurzaamheid van de samengestelde boeketten gebeurt aan de hand van een MPS-A certificering. Indien het boeket voor minimaal 80% uit bloemen met een MPS-A certificering of hoger bestaat voldoet het boeket aan de criteria van het Green florist keurmerk.

In deze rubriek treft u boeketten aan die hieraan voldoen. 

Wat houdt dit in?

De organisatie MPS beheert certificaten die zorgen voor transparantie en het meetbaar maken van duurzaamheid binnen de tuinbouwsector. 

MPS-A valt onder MPS-ABC, het milieucertificaat voor een duurzame bedrijfsvoering van de kwekers en telers. Door het registreren van verbruiksgegevens van o.a. gewasbeschermingsmiddelen, meststoffen, energie, water en afval wordt inzichtelijk in hoeverre de kweker duurzaam teelt. Het MPS-ABC certificaat is een unieke bedrijfsstandaard in de wereld en wordt in vrijwel alle werelddelen gebruikt en erkend.

Onder het milieucertificaat MPS-ABC vallen drie niveaus, waarvan MPS-A het meest milieuvriendelijk is. MPS-A+ gaat nog een stapje verder met aanvullende eisen voor koplopers met de beste milieuprestaties. De score van koplopers is ten minste 90 punten. Daarnaast behaalt het bedrijf op gewasbescherming 85 procent van de score en op meststoffen en energie 75 procent van de score.

MPS-ABC milieuscore - MPS