Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Freek van Life & Garden Etten-Leur

Wie in de omgeving van Etten-Leur bloemen bestelt bij Topbloemen.nl, heeft een grote kans bloemen te ontvangen van Freek Schalk. Als kind van twee Brabantse bloemisten kon het haast niet anders dan dat ook hij groene vingers zou hebben. Jaren geleden nam hij het tuincentrum over van zijn ouders en sinds 3 jaar is hij aangesloten bij Topbloemen.nl.

Niet alleen hebben we groene vingers, ook hebben we een groen hart

“Het is het allerleukste wat er is.” vertelt Freek. “Ik heb altijd in tuincentra gewerkt. De seizoenswisselingen, de verbouwingen, de trends, dynamiek… Het is veelzijdig werk en ik hou daar enorm van. Mijn ouders begonnen ooit met een bloemenwinkel in Breda en op den duur is daar een tuincentrum in Etten-Leur bij gekomen. Regelmatig ging ik met mijn vader naar de veiling en zochten we de mooiste bloemen en planten uit voor onze klanten. Inmiddels is ons aanbod enorm uitgebreid en ons zeer scherpe oog voor kwaliteit is alleen maar getrainder geworden. Niet alleen hebben we groene vingers, ook hebben we een groen hart. Duurzaamheid is voor ons een belangrijk thema. Het zit in ons DNA.”

Bij alle investeringen die we doen, gaan we voor de meest duurzame optie

Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Freek: “Wij zijn een groene winkel en doen al sinds onze oprichting heel veel op gebied van duurzaamheid en MVO. Daarin nemen wij ook onze klanten mee, bijvoorbeeld door middel van ons klimaatplein. Hier kunnen mensen zien hoe ze hun tuinen kunnen vergroenen en de biodiversiteit kunnen vergroten. Daarnaast proberen we zelf het goede voorbeeld te geven, bijvoorbeeld door geen chloor te gebruiken, afval te scheiden, regenwater te gebruiken in plaats van drinkwater, energie op te wekken middels zonnepanelen en zo veel mogelijk te kiezen voor duurzame planten en bloemen. Bij alle investeringen die we doen, gaan we voor de meest duurzame optie.”

Bij het traject om een bos bloemen op tafel te krijgen, zijn heel veel partijen betrokken

Voor het duurzamer maken van de sector zijn transparantie en samenwerking heel belangrijk. Freek: “Bij het traject om een bos bloemen op tafel te krijgen, zijn heel veel partijen betrokken. Veredelaars, telers, onderzoekers, transporteurs, energieleveranciers, handelaars, bloemisten, consumenten en nog vele anderen. Iedere schakel heeft invloed op het geheel. Door elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen en samen te werken bij het stellen en realiseren van doelen, kunnen we effectiever de keten veranderen. Je ziet dat Topbloemen.nl hier een actieve rol in speelt, onder andere door klanten te laten zien waar hun bloemen vandaan komen. De meeste mensen willen positief bijdragen aan de wereld en willen kiezen voor duurzaamheid.”