Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Anthurium rood (Flamingoplant)

Anthurium rood (Flamingo plant) verzorging

De Anthurium wordt in Nederland ook wel flamingoplant genoemd. Deze prachtige kamerplant komt oorspronkelijk uit Zuid-Amerika en maakt het hele jaar door mooie bloemen. Voor iedereen die geen groene vingers heeft is de flamingoplant ideaal! Geef haar een keer per twee weken een beetje water en ze is al tevreden. Als de bloemen wat ouder worden en bruin kleuren dan kan je die wegknippen. Op deze manier ontstaat er ruimte voor nieuwe bloemen.

Op deze pagina:

  • Licht en standplaats
  • Water geven en sproeien
  • Voeding
  • Verpotten
  • Kinderen en huisdieren
  • Styling

Licht en standplaats

De Anthurium heeft veel licht nodig. Zet haar dus op een lichte plek in huis, maar niet in direct zonlicht. Bij teveel zonlicht kunnen de bladeren geel kleuren. Zorg er ook voor dat het lekker warm is in je huis. De flamingoplant voelt zich namelijk het best in 20-22 graden.

Water geven en sproeien

De flamingoplant heeft niet veel water nodig. Wel houdt de kamerplant ervan om altijd in een licht vochtige grond te staan. Geef de Anthurium daarom een keer in de twee weken een half glaasje water. In de zomer mag dit iets vaker zijn. Daarnaast kun je de flamingoplant besproeien met een plantenspuit. Deze kamerplant houdt namelijk wel van een hoge luchtvochtigheid.

Voeding

Geef de Anturium in de zomer een keer in de week plantenvoeding. Kijk daarvoor goed op de verpakking wat de juiste hoeveelheid is. Bij een te hoge hoeveelheid voeding, kan de plant schade oplopen. In de winter is de flamingoplant in ruststand en heeft de plant geen voeding nodig.

Verpotten

De Anturium kan het beste eens in de twee jaar verpot worden. Indien de kamerplant snel groeit en de pot ontgroeid is na één jaar, dan kun je deze ook al eerder verpotten. In een grotere pot heeft de plant extra ruimte om nieuwe wortels te maken en verder te groeien.

Kinderen en huisdieren

Let op, de Anthurium is giftig voor mens en dier. Met name de jonge bladeren zijn giftig. Als iemand delen van de kamerplant heeft binnengekregen, dan is het belangrijk diegene niet te laten braken. Schakel ook direct de hulp in van een (dieren)arts.

Styling

De flamingoplant kan je op veel verschillende manieren stijlen. Ze heeft een enorme bloei en daarom is het belangrijk de plant dichtbij te houden zodat je haar vaak kan zien. Ze is zowel hangend als staand in de woonkamer ontzettend leuk! Je kunt deze plant ook op water zetten voor een leuk effect. Vul hiervoor een willekeurige vaas met een laagje water van ongeveer 2 centimeter. Laat de plant voorzichtig in het water zakken en zet de vaas vervolgens op een mooie plek.