Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Monstera Deliciosa verzorging (Gaten plant)

Monstera Deliciosa

De Monstera Deliciosa wordt in Nederland ook wel gatenplant genoemd. Dat dit een geliefde kamerplant is in veel huishoudens, moge duidelijk zijn. Haar krachtige bladeren kunnen goed tegen een stootje en zijn ook nog eens heel mooi om naar te kijken. Deze plant kan in lichte en donkere huiskamers prima in leven worden gehouden.

Op deze pagina:

  • Licht en standplaats
  • Water geven en sproeien
  • Voeding
  • Verpotten
  • Kinderen en huisdieren
  • Styling

Licht en standplaats

De Monstera Deliciosa komt het beste tot haar recht op een plek met minder zonlicht. Zet de gatenplant daarom het liefst in de halfschaduw. Direct zonlicht kan ook schadelijk zijn voor de Monstera. Wanneer de plant geelbruine vlekken in het blad krijgt, dan heeft hij te weinig licht gekregen.

Water geven en sproeien

Geef de Monstera om de twee weken water voor een optimaal resultaat. Vergeet je haar een keertje water te geven? Geen probleem want nadat ze water heeft gekregen, trekt ze weer helemaal bij.

Voeding

De Monstera is een sterke plant en heeft eigenlijk vrij weinig eisen op het gebied van voeding. Kies je er toch voor de plant voeding te geven? Doe dit dan niet in de herfst en winter, de plant heeft dan een rustperiode. In de lente en zomer kan je de Monstera om de week voeding geven.

Verpotten

Het is aan te raden om de Monstera plant ongeveer één keer in de twee jaar te verpotten. De gatenplant groeit namelijk enorm hard wanneer je deze op de juiste manier verzorgt. Wel is het belangrijk dat de nieuwe pot ongeveer 20% groter is dan de huidige pot.

Kinderen en huisdieren

De Monestera plant is giftig maar gelukkig hoeft dat niet meteen reden te zijn voor paniek. Let erop dat je kinderen en of huisdieren niet aan de bladeren gaan zitten. Gebeurt dit wel, en twijfel je of ze het in hun mond hebben gehad. Neem dan bij twijfel altijd contact op met de (dieren)arts.

Styling

Deze plant kan je eigenlijk op alle plekken in je huis zetten. Op donkere en lichte plekken kan ze prima in leven blijven. Een prachtig cadeau voor iedereen die een beetje groen kan gebruiken in huis.