Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

De favoriete voorjaarsbloemen van dit seizoen

Het is langer licht buiten, er groeien weer blaadjes aan de bomen en de vogeltjes fluiten; de lente is officieel begonnen! In dit jaargetijde komen de mooiste voorjaarsbloemen weer uit hun winterslaap. We zetten een aantal van onze favorieten voor jou op een rijtje:

Ranonkel

De kweker plant de bolletjes van de ranonkel in het najaar, zodat deze prachtige bloem tevoorschijn komt in de lente. Deze voorjaarsbloeier is een waar plaatje om naar te kijken. Ze heeft namelijk ontzettend veel bloemblaadjes die naarmate de tijd steeds meer gaan uitzetten, waardoor de bloem tijdens de bloei groter wordt. 

Tulp

De bloem die iedereen zal doen denken aan het voorjaar, de tulp. Deze prachtige bloem is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren; oranje, roze, paars, geel, rood, wit of met meerkleurige bloemblaadjes. Een Hollands tafereeltje wat prachtig staat in een vaas op tafel. De tulp is deze maand onder andere te vinden in Boeket Talitha, Talitha gemengd en Talitha pastel.

Vibernum

Deze bloem heeft ook wel de bijnaam ‘sneeuwbal’. Gelukkig slaat deze naam alleen maar op de vorm want het is zeker een voorjaarsbloeier. De bloemetjes van de viburnum zijn meestal zachtroze of wit en ze hebben een lichtzoete geur die iedere kamer heerlijk laat ruiken. 

Limonium

Misschien herken je deze bloem wel als dé droogbloem uit de jaren 80. Tegenwoordig is deze schoonheid ook in de bloei niet meer weg te denken uit de voorjaarsboeketten. De limonium vind je in verschillende kleuren zoals blauw, wit en soms in geel, lila en roze. Een veelzijdige bloem die makkelijk gecombineerd kan worden in ieder boeket.