Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

Giftige bloemen voor huisdieren

Bijna iedereen is gek op bloemen, maar geldt dat ook voor onze trouwe viervoeter? Wist je dat sommige bloemen giftig zijn voor honden en katten? Wij vertellen je met welke bloemsoorten je deze herfst een beetje op moet passen. Zo kan niet alleen jij, maar ook je geliefde huisdier lekker genieten van de mooie boeketten van Topbloemen.nl

Lelies

De lelie is een bloem die vaak voorkomt in boeketten. Helaas is het blad en vooral het stuifmeel giftig voor honden en katten. Kauwt je huisdier nooit aan bloemen? Dan kan je hem best laten staan, de stuifmeeldraden knip je er dan gewoon uit.

Chrysanten

De vrolijke kleuren van chrysanten kunnen je kamer opfleuren, maar voor onze huisdieren is hij niet altijd goed. Chrysanten bevatten pyrethrinen. Alhoewel pyrethrinen ook gebruikt worden in sommige anti-parasitaire middelen, is het voor onze huisdieren bij inname van een grote hoeveelheid schadelijk. Eet jouw huisdier graag bloemen? Zet de chrysant dan op een veilig plekje.

Hortensia

De hortensia is een favoriet van velen. Je ziet ze vaak in tuinen, maar ook in een boeket staat deze bloem prachtig. Wat velen niet weten, is dat deze plant een stof bevat die bij consumptie door een hond of kat kan leiden tot vervelende syptomen. Let dus op met de hortensia in de tuin en in een boeket.

Amaryllissen

Amaryllissen zijn vooral tijdens de feestdagen populaire bloemen. Je ziet ze dan ook veel terug in kerstboeketten. Echter zijn deze bloemen voor honden en katten een minder groot feestje. Zet ze het liefst buiten het bereik van je huisdieren.

Calla

De elegante calla, ook wel bekend als aronskelk, heeft een onmiskenbare trompetvormige bloem. Deze schoonheid wordt veel gebruikt in herfstboeketten. Ze bevat wel een stofje, welke bij het inslikken ervan vervelende gevolgen kan hebben. Even opletten dus.

Nerine

De felroze of witte bloesems van de nerine, vaak herfstlelie genoemd, kunnen verleidelijk zijn voor huisdieren. Met haar leuke sprietjes is het een aantrekkelijk speeltje voor katten. Aanraken kan geen kwaad, maar zorg dat je hond of kat hier net van eet, dit kan problemen veroorzaken.

Strelitzia

Beter bekend als de paradijsvogelbloem, is de strelitzia een opvallende verschijning met haar heldere kleuren en unieke vorm. Ze geeft een tropische uitstraling aan je interieur, maar is giftig voor je hond of kat.

Nutan

De nutan, vaak aangeduid als 'zomerse sneeuwvlok', is een sierlijke bloem die vaak in boeketten wordt gebruikt. Door haar uiterlijk word ze niet snel aangezien als lekker tussendoortje, maar wil je geen risico lopen, zet de nutan dan op een veilig plekje in huis.

Gloriosa

De gloriosa, of prachtlelie, staat bekend om haar dramatische rode en gele bloesems. Deze prachtige bloem bevat echter een stofje die honden of katten beter niet kunnen consumeren. Zet het boeket daarom bijvoorbeeld op een kast waar je huisdier niet bij kan komen.

Wees alert

Het zal misschien niet altijd voorkomen dat jouw huisdier interesse toont in deze bloemen, maar toch is het belangrijk om te realiseren dat ze schadelijk kunnen zijn. Zorg er daarom voor dat giftige bloemen buiten bereik van je huisdieren blijven. Als je vermoedt dat je hond of kat een giftige bloem heeft geconsumeerd, neem dan onmiddellijk contact op met de dierenarts.

Let op: de ernst van de toxiciteit kan variëren afhankelijk van de specifieke soort of variëteit van een bloem en de ingenomen hoeveelheid. Aan dit blog en onderstaande tabellen kunnen geen rechten worden ontleend.