Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

De betekenis van herfstbloemen

De herfst is een seizoen vol betoverende transformaties en zorgt dan ook voor schilderachtige landschappen en een warm kleurenpalet. Bladeren kleuren van groen naar geel, oranje en rood en herfstbloemen komen in bloei, waaruit weer prachtige herfstboeketten ontstaan. Maar weet jij hoe de herfstkleuren tot stand komen of wat typische bloemen zijn?  

Als je denkt aan bloemen, dan is de herfst mogelijk niet het eerste seizoen wat in je opkomt. Toch heeft de herfst een indrukwekkend aanbod aan bloemen in prachtige herfstkleuren. Herfst bloemen hebben een unieke charme die varieert van delicaat tot uitbundig, en ze vormen samen een betoverend boeket dat ieder interieur opfleurt.

Het ontstaan van de herfstkleuren

De overgang van zomer naar herfst zorgt voor het afkoelen van de temperatuur en het afnemen van daglicht. Hierdoor gaat de flora zich ook aanpassen. Zowel planten als bloemen reageren hierop door het proces van verkleuring in te gaan. Het groen pigment (chlorofylpigmenten) die in de warme maanden een levendige, groene kleuren creëren, beginnen af te nemen, waardoor andere verborgen pigmenten zoals carotenoïden en anthocyanen zichtbaar worden. Dit resulteert in een dans van warme herfstkleuren.

De betekenis van herfstbloemen

Bloemen hebben in elk seizoen een betekenis. Lentebloemen worden bijvoorbeeld geassocieerd met vernieuwing en groei. Herfst bloemen staan daarentegen voor dankbaarheid, overvloed en verandering. De overgang van bloei naar verkleuring weerspiegelt de cyclus van het leven en herinnert ons eraan om te genieten van elk seizoen, inclusief de veranderingen die het met zich meebrengt.

Chrysanten

Er zijn veel prachtige herfstbloemen, maar Chrysanten zijn dé koningen van de herfsttuin. De bloemen variëren van rijk goudgeel tot diep rood en zorgen voor een fijne, warme sfeer. Deze bloemen bloeien royaal gedurende het hele seizoen en zijn vaak te zien in herfstboeketten.

Gloriosa

De Gloriosa is een ware ster onder de bloemen. Met haar gekrulde, felgekleurde bloembladen die lijken op vurige vlammen, weet de Gloriosa moeiteloos alle aandacht naar zich toe te trekken. Haar exotische uitstraling en betoverende verschijning maken de Gloriosa een prachtige aanvulling in ieder herfstboeket.

Strelitzia

De Strelitzia, ook wel de paradijsvogelbloem genoemd, heeft opvallende oranje en blauwe bloembladen die lijken op de prachtige veren van een paradijsvogel. De bloem heeft een unieke structuur die lijkt op een snavel, wat bijdraagt aan haar bijnaam. Een eyecatcher voor ieder herfstboeket. Naast de Strelitzia is er ook een Strelitzia blad. Deze kan je drogen, waarna het zich vormt tot een mooie krul. Spuit hem goud en je hebt een prachtige (kerst)accessoire. 

Hortensia

De Hortensia is een veelzijdige en betoverende bloem. Ze staat bekend om haar weelderige, bolvormige bloeiwijzen en zachte kleuren. Deze bloem heeft de gave om een vleugje romantiek en nostalgie aan ieder herfstboeket toe te voegen. Wat deze bloem zo bijzonder maakt, is haar vermogen om van kleur te veranderen afhankelijk van de zuurgraad van de bodem. Van roze tot blauw en alles daartussenin.

Nutan

De Nutan is ook een typische herfstbloem en heeft een sterke en exotische uitstraling. Met haar dikke steel en zachte ‘speldenkussen’, is het een echte toevoeging aan ieder herfstboeket.

Kunstwerken van de natuur

De betekenis van herfst bloemen weet je nu. Deze bloemen worden bij Topbloemen.nl samengebonden in een boeket, en vormen een waar kunstwerk van de natuur. De warme kleuren, zijn samen met de texturen een visueel spektakel dat de overgang naar de herfst viert. Met een boeket zet je een blikvanger op tafel of geef je een krachtig en warm geschenk wat vreugde brengt bij de ontvanger.

Bestel één van onze herfstboeketten en haal de herfst in huis.