Onze andere merken

| Inloggen Winkelwagen

32x niet-giftige bloemen voor in huis

Met spelende kinderen, een baby of huisdieren is het niet alleen oppassen geblazen voor puntige tafelhoeken en breekbare spullen, maar ook voor de bloemen die gezelligheid geven aan de chaos. Sommige bloemen kunnen namelijk giftig zijn voor mens en dier, maar in dit blog vertellen we juist alles over bloemen die je wél in huis mag halen. 

Rozen

De roos, vaak beschouwd als de koningin der bloemen, is wereldwijd geliefd om haar schoonheid en geur. De bloembladen van de rozen zijn volledig veilig voor menselijke consumptie en worden vaak gebruikt in culinaire voorbereidingen zoals rozenwater, jam en snoepgoed. Let wel op de doorns van rozen, want die prikken. Bekijk hier al onze boeketten met rozen.

Gerbera's

De vrolijke gerbera, met haar heldere kleuren, is een populaire keuze voor boeketten en decoratieve arrangementen. Wat veel mensen niet weten, is dat de gerbera niet-giftig is; voor zowel mensen als dieren. Ze bevatten geen bekende giftige stoffen en zijn veilig in een omgeving met kinderen en huisdieren. 

Zonnebloemen

Zonnebloemen zijn niet alleen een visueel symbool van de zomer, maar hun zaden zijn ook een favoriete snack voor veel mensen. De zaden zijn rijk aan vitamine E, magnesium en antioxidanten. De bloem zelf, inclusief de bladeren en stengels, bevat geen schadelijke toxines voor mens en dier.

Limonium

Limonium, vaak bekend als Statice, is een favoriet in zowel verse als gedroogde bloemarrangementen vanwege haar delicate, papierachtige bloesems en uiteenlopende kleuren. Deze duurzame bloem staat niet alleen bekend om haar lange houdbaarheid, maar ook om haar vermogen om haar kleur te behouden, zelfs na het drogen. De Limonium is over het algemeen veilig en niet giftig voor mensen en dieren, waardoor het een uitstekende keuze is voor huishoudens met huisdieren of jonge kinderen.

Cortinus

Cortinus, ook wel bekend als de vioolbloem, is een veilige keuze om in huis te hebben vanwege zijn niet-giftige eigenschappen. Deze bloem staat bekend om zijn delicate bloemblaadjes en aangename geur, waardoor het een populaire keuze is voor binnenshuis decoreren. In tegenstelling tot sommige andere bloemen, veroorzaakt cortinus geen toxiciteit bij kinderen, honden of katten als ze worden geconsumeerd. Dit maakt het een geruststellende optie voor huishoudens met huisdieren of kleine kinderen. Bovendien vereist cortinus weinig onderhoud en gedijt het goed in binnenomgevingen met matig licht, waardoor het een ideale aanvulling is voor diegenen die op zoek zijn naar een gemakkelijk te verzorgen en veilige bloemoptie voor hun huis.

Aster

De aster, met zijn vrolijke bloemhoofdjes en diverse kleuren, is een uitstekende keuze om in huis te hebben vanwege zijn veilige eigenschappen. Deze bloem staat bekend om zijn niet-giftige karakter, wat betekent dat het veilig is voor kinderen, honden en katten om in huis te hebben, zelfs als ze per ongeluk een bloemblaadje zouden eten. Het toevoegen van asters aan je binnenruimte brengt niet alleen een vleugje kleur en levendigheid, maar ook gemoedsrust voor ouders en huisdierbezitters. Bovendien zijn asters gemakkelijk te verzorgen en gedijen ze binnen goed met voldoende zonlicht. Hun lange bloeiperiode zorgt voor langdurige schoonheid en vreugde in huis, waardoor ze een geweldige keuze zijn voor elke bloemenliefhebber die op zoek is naar een veilige en prachtige toevoeging aan hun interieur.

Aan deze blog en onderstaande tabel kunnen geen rechten ontleend worden.

Veilig van bloemen genieten

Het is een geruststellende gedachte dat veel van onze favoriete bloemen, zoals rozen, gerbera's en zonnebloemen, veilig in huis staan. Echter is het altijd handig om bloemen voor de zekerheid buiten het bereik van kinderen en dieren te houden. Een boeket in een vaas ligt snel om met het zwiepen van de staart van de hond of rennende kids in huis. Bekijk ons assortiment en bestel ook een prachtig boeket!